Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Zagreb: Osam novih proizvođača uskoro u sistemu halal kvalitete

Zagreb: Osam novih proizvođača uskoro u sistemu halal kvalitete

Dana 19.03.2014. u prostorijama Islamske gimnazije „dr. Ahmeda Smajlović“ održana je edukacija internih auditora halal kvalitete na kojoj su prisustvovali predstavnici sljedećih firmi: OPG Mujkić Izudin, Melissic Pharm d.o.o., Poljoprivredna zadruga Maslina, MarinaLab opus d.o.o., Agro Favorit d.o.o., Eko purica d.o.o., OPG Orehovec, Gospodarstvo Moulis.

Nedim Omerović, voditelj edukacijskog odjela Centra polaznike je upoznao značenjem halala i harama u šerijatskom pravu te što sve spada u te kategorije.

Edukacija je obuhvatila prehrambenu proizvodnju kao i postupke halal klanja s obzirom da su dvije firme proizvođači mesa i mesnih prerađevina. Objašnjene su  tehnike i metode halal klanja te  implementacije halal norme. G. Dugonjić, je također dosta pažnje posvetio halal statusu aditiva najčešće korištenih u proizvodnji prehrambenih artikala kao i prehrambenim dodatcima.

Tijekom edukacije, polaznici su interaktivnom raspravom dobili saznjanja o trenutnoj situaciji te potencijalima halal tržišta a nakon obavljenog certifikacijskog audita istima će i svečano biti dodjeljen halal certifikat.

halal.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top