Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Udruženje “Izvor Selsebil” Živinice organizovalo trodnevno zimovanje za djecu i omladinu na Vlašiću

Udruženje “Izvor Selsebil” Živinice organizovalo trodnevno zimovanje za djecu i omladinu na Vlašiću

Udruženje “Izvor Selsebil” Živinice, pod pokroviteljstvom “WAQF Fondacije”, na planini Vlašić je organizovalo trodnevno zimovanje za djecu i omladinu, u periodu od 19. do 21. januara tekuće godine.

Ovo trodnevno zimovanje prvenstveno je bilo obrazovno-edukativnog karaktera, to jeste da kroz učenje Kur'ana i izučavanje vjere islama, u djecu i omladinu ugradi plemenite vrijednosti i olakša im buduće korake i odrastanje u najljepšoj vjeri, vjeri islamu.

Nakon navedenog programa, uslijedio je i onaj, za učesnike i najljepši trenutak, a to je rekreativni dio i uživanje u čarima skijanja i sankanja, zapravo svemu onome što pruža prelijepa planina Vlašić.

Važno je navesti da su djeca i omladinci uživali tokom ova tri dana, i da je u njima probudilo radost zbog svega navedenog. Također, bitno je napomenuti da je projekat prošao uspješno, a da ga je pohađalo 26 učesnika.

Vođa projekta je bio sekretar Udruženja “Izvor Selsebil” Živinice, Asim Smajlović.

 

Galerija fotografija.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top