Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Udruženje Izvor Selsebil: Uspješno organizovana Ljetna škola za djecu 2015.

Udruženje Izvor Selsebil: Uspješno organizovana Ljetna škola za djecu 2015.

U organizaciji Udruženja “Izvor Selsebil” Živinice, pridružene članice AKOS-a, u Živinicama je od 27. jula do 29. augusta, održana Ljetna škola za djecu.

Program je realiziran tri dana u sedmici (ponedjeljak, srijeda i petak) po 5 sahati dnevno. Pored aktivnosti u Živinicama, organizovane su i dodatne aktivnosti: izlet u prirodu, igre bez granica, priredbu, završni ispit i ekskurziju u Sarajevo.
Ljetnu školu je pohađalo 89 upisane djece, od kojih je 10 bilo iz drugih gradova i dijaspore. Djeca su bila raspoređena u 6 grupa. Angažovano je 10 naših članova kao odgajatelja i pomoćnika.

Program je uključivao edukativne aktivnosti, umjetničke radionice (dramska, hor, recitacije), sport – fudbal, odbojka, košarka i igre.
Generalni sponzor je bio CNS-Centar za napredne studije iz Sarajeva kao i džemat Waterloo, Sjedinjene Američke države, te roditelji djece.

Realizacija ovog projekta je ocijenjena vrlo uspješnom te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su doprinijeli realizaciji ove aktivnosti.

Galeriju fotografija možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top