Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Udruženje Daruj srcem Zenica organizovalo zabavni dan za djecu i podjelu paketića

Udruženje Daruj srcem Zenica organizovalo zabavni dan za djecu i podjelu paketića

Udruženje  za pomoć djeci socijalno ugroženih porodica „Daruj srcem“ iz Zenice, osnovano je u junu 2015. godine

Udruženje je osnovano radi pomaganja djeci kao najosjetljivijoj kategoriji našeg društva. Osnovni ciljevi Udruženja su: Poboljšati socijalni status djece; obezbjediti užine – obroke djeci tokom boravka u školama; obezbjediti školski pribor; omogućiti djeci odlazak na izlete, eksukurzije; obezbjediti odjeću i obuću za djecu; stipendiranje učenika i studenata i organizovati druženja za djecu.

Prvi projekat Udruženja su bili Bajramski paketići te je prikupljeno ukupno 1020 paketića. Projekat je realizovan u saradnji sa Društvom UP Jesenice / Slovenije i Humanitarno društvo A&P Litija /Slovenija.

U okviru ovog projekta realizovan je Zabavni dan za djecu u ponedjeljak, 20.7.20015. godine u bašti BZK Preporod, Zenica.

Osnovni cilj Zabavnog dana  bio je okupiti djecu u većem  broju radi druženja i zajedničke igre.

„Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa dva Udruženja iz Slovenije, tj Društvo UP Jesenice i Humanitarno Društvo A&P Litija zatim sa prijateljima iz Amerike. Navedena Udruženja su u proteklom periodu prikupila 600 paketića za mališane s područje ZE DO kantona, de je danas podijeljeno ukupno 150 paketića. Djeca su imala priliku da se druže, igraju različite igre, boje lice te na kraju su dobili paketiće od navedenih Udruženja kao i  poklone koje su pripremili prijatelji iz Amerike“ – izjavila je Irnesa Ramić Tahić, predsjednica Udruženja Daruj srcem.

 Osim školaraca, druženju su prisustvovali i korisnici Udruženja Budimo prijatelji, Udruženja Dlan i Udruženja Zvijezda., tj.korisnici Udruženja sa posebnim  potrebama.

U proteklom periodu Udruženje Daruj srcem podijelilo je ukupno 530 paketića de im preostaje da podijele još oko 490.

Osim navedenih Udruženja, u  projektu prikupljanja paketića učestvovala su druga lica, tj donatori Udruženja Daruj srcem.

„Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinjeli realizaciji ovog projekta, kao i medijima koji prate ove aktivnosti i na taj način pružaju podršku i omogućavaju da mi, kao Udruženje, ispoštujemo princip transparentnosti i javnosti, predviđen Statutom Udruženja“ – za kraj je izjavila predsjednica Udruženja.

Prostorije Udruženja se nalaze na adresi Maršala Tita br.22.

Kontakt telefon: 00 387 62 128 145

Naredni projekat Udruženja će biti Školski pribor za djecu (obezbjediti sav potreban pribor za učenike + slatkiši za mlađe đake). Cijena jednog paketa je 20,00 KM.

Uplate sredstava možete izvršiti na račun:

Naziv banke: Raiffeisen bank DD
Broj računa: 161 0000 1379 70095
Primalac: Udruženje Daruj srcem

Naznaka: Za školski pribor

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top