Vijesti iz zemlje

Poruka iz Zenice za Turkiye: “Nismo zaboravili 15. juli, niti ćemo dozvoliti da bude zaboravljen”

U organizaciji Asocijacije Mostovi prijateljstva, na čelu sa Jasminom Imamovićem, u Zenici je istaknut transparent "Nismo zaboravili 15. juli, niti ćemo dozvoliti da bude zaboravljen"

U povodu sedam godina od pokušaja puča 15. jula 2016. u Turkiye i obilježavanja Dana demokratije i nacionalnog jedinstva, podrška turskom narodu i Turkiye stigla je iz bh. grada Zenice, javlja Anadolu.

U organizaciji Asocijacije Mostovi prijateljstva, na čelu sa Jasminom Imamovićem, u Zenici je istaknut transparent “Nismo zaboravili 15. juli, niti ćemo dozvoliti da bude zaboravljen”.

Na današnji dan prije sedam godina došlo je do neuspjelog pokušaja državnog udara u Turkiye, 15. jula 2016. godine, kada su pripadnici terorističke organizacije FETO infiltrirani u državne institucije pokušali svrgnuti demokratski izabranu vlast u toj zemlji.

Iz Asocijacije su naveli kako je danas dan kada su uz veliku hrabrost i žrtve turski narod i Republika Turkiye pobjedili unutrašnje i vanjske neprijatelje.

„Neuspjeli državni udar je izazvao hrabru reakciju turskog naroda koji je goloruk spriječio zločince da oduzmu silom narodnu volju preuzimanjem institucija Republike Turske. Nažalost, prilikom odbrane države 15. jula 2016. godine zločinci su ubili 251 osobu. Ovom prilikom želimo iskazati duboko poštovanje i saosjećanje prema šehidima koji su dali svoje živote za slobodu svoje domovine, kao i podršku povodom obilježavanja historijskog datuma 15. juli turskom narodu i Republici Turskoj“, piše u saopćenju.

Povezani članci

Back to top button