Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > U džamijama u BiH i regiji danas dženaze za šehide u Turskoj

U džamijama u BiH i regiji danas dženaze za šehide u Turskoj

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputio je poziv muftilucima i mešihatima da se danas, 22. jula, prije džuma-namaza u džamijama prouči salla za šehide u Republici Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

U odluci Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZBIH, a shodno nalogu reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, upućen je poziv da se salla prouči u glavnim džamijama na području muftiluka i medžlisa, a po mogućnosti da se to učini i u ostalim džamijama.

Navedeno je također da hatibi nakon džuma-namaza trebaju obavijestiti džematlije da je salla proučena za pale šehide u pokušaju vojnog udara u Republici Turskoj.

Odlukom Islamske zajednice u svim crnogorskim džamijama danas nakon džuma-namaza ćebiti klanjani dženaza-namazi za sve šehide koji su izgubili živote tokom vojnog udara u Turskoj.

Dženaze-namazi u odsustvu danas nakon džuma-namaza, zajedničke molitve muslimana petkom, za šehide žrtve pokušaja državnog udara u Turskoj koji je pokušala grupa unutar vojske odana terorističkoj organizaciji FETO/PDY, biće klanjani i u džamijama na prostoru Srbije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com