Vijesti iz zemlje

Sarajevo obavijeno tugom: Danas dženaza majci koja se utopila sa djetetom u Miljackoj

Danas nakon ikindije namaza će se u Vukeljićima (Fojnica) klanjati dženaza Amili (Asim) Šehović, ženi koja se u četvrtak navečer 11. aprila utopila u rijeci Miljackoj zajedno sa djetetom (3) u sarajevskom naselju Bentbaša.

Podsjećamo, Sarajevo je obavijeno tugom nakon što je tridesetčetvorogodišnja Amila pronađena utopljena sa sinom utopljena u Miljackoj krajem prošle sedmice.

Njena posljednja poruka na Facebook profilu je bila “Halalite mi”. Istraga o slučaju je još uvijek u toku a policija sumnja da se radi o samoubistvu.

Nakon svega oglasio se i otac dječaka Abdulah Husić.

“Oči će plakati, srce će tugovati a mi ćemo govoriti samo ono s čime će Gospodar biti zadovoljan. Tužni smo zbog rastanka s tobom Salih moj. Zadovoljan svakom Božijom odredbom, sa mirom u srcu i duši, javljam vijest o preseljenju moga sina šehida, ako Bog da. Mi ga šehidom smatramo a Allah je njemu dovoljan i za njegovu smrt nikoga ne krivimo nego je smatramo Božijom odredbom. Svi smo Allahovi, i njemu se vraćamo. Nema snage niti pomoći osim od Allaha. Allah te dao, Allah te Sebi i uzeo. U Džennetu ako Bog da moja mala ptičico. U boljem društvu, u blizini svoga Gospodara. Allah ti se smilovao i sastavio me s tobom u svom Džennetu. Amin. Svi smo mi Allahovi i svi se Njemu vraćamo“, objavio je otac na društvenim mrežama.

 

Dženaza malom Salihu će biti klanjana sutra u 13:30 sati na mezarju Ravne Bakije u Sarajevu.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button