Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > U Bihaću održana sjednica regionalne Koordinacije bošnjačkih NVO

U Bihaću održana sjednica regionalne Koordinacije bošnjačkih NVO

U Bihaću je jučer održana sjednica Regionalne koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija Krajine, na kojoj je Mirsad-ef. Spahić preuzeo ulogu predsjedavajućeg koju je tokom proteklih nekoliko godina vrlo uspješno obnašao prof.dr. Hajrudin Hodžić. Na sjednici se razgovaralo o nekoliko tačaka dnevnog reda koje su usvojene na samom početku, a najznačajnija tačka dnevnog reda bila je ona koja se ticala očuvanja porodice i jačanje nataliteta kroz razne poticaje.

S obzirom da se bliži dolazak mjeseca ramazana, na sastanku se razgovaralo i o aktivnostima u ovom mubarek mjesecu, te je kao pozitivan primjer navedena prošlogodišnja saradnja u organizaciji ramazanskih aktivnosti sa Islamskom zajednicom BiH, i zaključeno da se uputi inicijativa za proširenje takvih ramazanskih aktivnosti na neke od lokalnih zajednica, barem na glavne gradove kantona.

Na kraju sjednice su doneseni određeni zaključci, između ostalog da se utvrdi ko je su to stvarne članice koordinacije, jer ih ima oko 60, da se glavni susreti Koordinacije i skupština koja je planirana da se održi krajem mjeseca aprila u Mostaru, ako je moguće održi u Sarajevu ili Travniku.

Treba istaći inicijativu Udruženja Dirhem i Solidarnost, koje će do sljedeće sjednice kantonalne koordinacije pokušati pronaći najbolje rješenje oko zlouptrebe humanitarne pomoći koja, kako su naglasili, sve više postaje biznis.

Priredio: F. Vojić

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top