Enterijer

Top pet jesenskih trendova u domu

Vrlo jednostavno, bez puno truga i bez puno potrošenog novca, u svoj dom možete unijeti toplu, ugodnu atmosferu.

Septembar je idealan mjesec da pripremite svoj dom za nadolazeće hladne dane. To znači, nažalost, i veliko spremanje, pranje prozora, pospremanje ljetne i vađenje zimske “postave” tekstila. No, vrlo jednostavno, bez puno truga i bez puno potrošenog novca, u svoj dom možete unijeti toplu, ugodnu atmosferu.

Kombiniranje materijala

Prvi korak kombiniranje je materijala – vuna, pletivo, drapirani dekori, raznih boja, posebno u plavoj koja je hit boja sezone i malo baršuna, možda tek na jastučnicama dat će vam tu toliko željenu atmosferu.

Doza zlatne

Želite li postići dojam glmuroznosti domu dodajte malo zlatne. To mogu biti detalji poput svjećnjaka ili vaza, ali i zavjese, prekrivači možda čak i tepih. Sve ovisi o prostoru kojim raspolažete i osnovnim komadima namještaja. Zlatna, u pravilu, pristaje uz sve tonove tako da ćete teško pogriješiti. Naravno, nemojte pretjerivati!

Kamin konzole

Ništa ne asocira na toplinu kao kamin. Naravno, pravi kamin, posebice u stanu, gotovo je pa nemoguća misija. No, zato su tu konzole koje ne zauzimaju puno prostora, a izgledaju senzacionalno. U njih, ako imate uslova za to, možete staviti plinsko ili strujno ognjište, ali i zanimljiva fototapeta ili raskošne svijeće odigrat će ovu ulogu vrhunski.

Kuhinjske folije

Ako vam je pak želja oživjeti staru kuhinju, a kupnja nove nije opcije, dobro je znati da danas na tržištu postoje samoljepljive folije, koje možete lako sami postaviti, za fronte, ali i za radne plohe. Otporne su na oštećenja, nisu skupe i najbrži su način da dođete do nove kuhinje u svega par poteza.

Sve nijanse zelene

Sobno bilje uistinu je jedan od glavnih generatora atmosfere stoga, čak i ako nemate iskustva s uzgojem biljaka, nabavite bar nekoliko centralnih komada koje ćete, kasnije, nadopunjavati s manjim, sezonskim biljem. Rezano cvijeće također je brzi podizač prostora, a pri kombiniranju, nemojte se bojati različitih boja…

https://living.vecernji.hr

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button