Studenski recepti: Gurmanski cheesy sendvič
Vrijeme pripreme: 5 minuta Vrijeme pečenja: 10 minuta Za 2 osobe
Sastojci:
- 4 kobasice ili hrenovke
- 200 g pasiranog paradajza
- 2 Sirela Picok Classic trokutića
- 4 listića Sirela Emmentaler Toast sira
- 2 veće kifle
- 1 mala kašika mediteranske mješavine začin
- ½ male kašike soli
- ½ male kašike bibera
- 1 velika kašika ulja
Priprema:
Narežite kobasice na kolutiće. Pripremite pecivo.
- Korak:
Zagrijte ulje u tavi, smanjite vatru pa dodajte pripremljene kobasice. Miješajte sve dok ne poprime zlatnu boju. Kobasicama potom dodajte pasirani paradajz i začine pa dobro pomiješajte. Pustite da se krčka 5 minuta pa dodajte Picok trokutiće i Sirela Emmentaler listiće. Miješajte dok se sir istopi, ugasite vatru i dobro pomiješajte
- Korak:
Pripremljeno pecivo punite sa spremljenim nadjevom.
Dobar tek!
Akos.ba