Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Šta je Erdogan oporučio svojoj kćerki Sumejji na vjenčanju?

Šta je Erdogan oporučio svojoj kćerki Sumejji na vjenčanju?

Kćer turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Sumeyye Erdogan udala se za Selcuka Bayraktara, sina turskog biznismena Ozdemira Bayraktara, javlja Anadolu Agency (AA).

Općinskom vjenčanju prisustvovali su 11. predsjednik Turske Abdullah Gul, premijer Turske Ahmet Davutoglu, načelnik Generalštaba Turske Hulusi Akar, član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, premijer Albanije Edi Rama, premijer Pakistana Navaz Sherif, kao i mnogobrojni državni zvaničnici, biznismeni i umjetnici.

Prilikom svečanosti, turski predsjednik Erdoan održao je veoma emotivan govor, u kome je svoju kćerku Sumejju nazvao svojom “gazelom i radošću svoga srca” a mladencima je uputio i savjete, kazavši ono što je Allahov Poslanik, s.a.v.s., kazao svojoj kćerki Fatimi, kada se udala za Aliju, r.a. Erdoan je poručio svojoj kćerki i zetu: “Ne odvajajte svoje poglede jedno od drugoga niti jednog trenutka, jer će to povećati vašu međusobnu ljubav” prensi portal Islambosna.ba

Ceremonija se odvijala pod visokim sigurnosnim mjerama.

Na vjenčanju kraći film koji je počeo fotografijama Sumeyye i njenog oca dok je još bila dijete. Pored toga u filmu su prikazani detalji o privatnom životu Sumeyye i njenim interesovanjima.

Na sličan način je predstavljen i film o mladoženji. U filmu su predstavljeni detalji njegovog života kao studenta, kao i početke poslovne karijere.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top