Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > “Srebreničanka” jedina fabrika pomfrita na području bivše Jugoslavije: Pomfritara koja život znači

“Srebreničanka” jedina fabrika pomfrita na području bivše Jugoslavije: Pomfritara koja život znači

Azerbejdžanci su u fabriku u Srebrenici uložili sedam i po miliona maraka, proizvodit će sedam i po hiljada tona pomfrita godišnje, koji će najvećim dijelom izvoziti, a godišnje će otkupljivati 15.000 tona krompira u Srebrenici, Bratuncu, Tuzli i Banjoj Luci

Piše: Enisa KEZO

Pomfrit “Srebreničanka” naći će se uskoro kao brza hrana na ulicama svjetskih metropola, kao prilog u prestižnim restoranima, ali i u našim domovima. Tokom posjete ekipe Stava fabrici za pravljenje ove slane grickalice vidjeli smo da je skladište puno krompira, a menadžment i radnike zatekli smo kako posljednji put provjeravaju pogone. Sve je spremno za početak proizvodnje, samo se još čeka dozvola za rad.

Investicija vrijedna oko sedam i po miliona KM doprinijet će značajno privrednom i ekonomskom razvoju ove regije. Fabrika za preradu krompira, koja trenutno upošljava 15 radnika, uglavnom s područja Srebrenice i Bratunca, prilika je za mlade koji žele raditi i na taj način osigurati bolju budućnost i egzistenciju svojim porodicama. Kada se počne s proizvodnjom, očekuje se zapošljavanje još 35 ljudi koji će raditi u dvije smjene, a korist će imati i više od hiljadu poljoprivrednih proizvođača krompira iz regije Srebrenica.

Opširnije na portalu Faktor.ba:

“Srebreničanka”, jedina fabrika pomfrita na području bivše Jugoslavije: Pomfritara koja život znači (FOTO)

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com