Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Kutak za ženu > Provedite zanimljiv august sa Tesnimom

Provedite zanimljiv august sa Tesnimom

Nakon kolektivnog odmora Tesnim nastavlja s radom u augustu sa novom i interesantnom ponudom za sve koji se žele usavršavati i napredovati

Pripremili smo dosta zanimljivih i korisnih sadržaja:

1. Intenzivni kurs njemačkog jezika  
U avgustu ćemo organizirati intenzivni kurs njemačkog jezika koji će trajati mjesec dana umjesto dosadašnja tri mjeseca. Uz malo vašeg truda i upornosti za jedan mjesec ćete završiti jedan stepen njemačkog jezika. 
Ovaj kurs je namjenjen za sve one koji žele brzo savladati jezik. 
Opširnije ovdje  

2.Intenzivni kurs Photoshopa i engleskog jezika
Savladajte uvijek aktuelan Photoshop i unaprijedite znanje engleskog jezika kroz ovaj vrlo zanimljiv kombinirani kurs.  Kursevi traju 4 sedmice, subotom i nedjeljom, po 60 min s pauzom između časova.
Augustovski specijalni popust 50% 
Cijena kombiniranog kursa je: 40 KM za članove.  Ostavili smo i mogućnost pohađanja pojedinačnih kurseva. U tom slučaju cijena jednog kursa je 30 KM za članove Tesnima.

Opširnije

O održavanju kurseva:

Početak: 8. august, 2015. 
Vrijeme: Photoshop: 17:30 h, Engleski: 19:00 h 
Prijaviti se možete ovdje 

3. Ljetnji teen kamp 2015 (13 – 17. augusta) 
Već treću godinu zaredom organiziramo kampove ze tinejdžere koji imaju za cilj ponuditi mladima edukativne i kreativne sadržaje, dobru zabavu i druženje sa vršnjacima. 
Kamp će sadržavati slijedeće aktivnosti:   – vjerska predavanja   – seminari iz psihologije, pedagogije i zdrave ishrane   – kreativne radionice   – projekcije   – izleti. 
Sve to sa puno zabave i druženja. 
Program će se realizirati u prostorijama CLPU centra, a u sklopu ovog teen kampa radit će više profesorica-edukatorica i volonterki. 
Prijaviti se mogu djevojčice uzrasta: ,VIII i IX razred.    Opširnije 

4. Seminar “Ja sam Bošnjak, vjera mi je islam” (19 – 22. augusta)  
Projekat će se realizirati kao četverodnevni seminar, koji obuhvata tematiku vezanu za pravilno shvatanje nacionalnog identiteta, ali i vjerskih dužnosti i obaveza, kao i načine i konkretne primjere kako “uvezati” Bošnjaštvo sa pravilnom akidom. 
U četiri predviđena dana, obrađivaće se teme i poglavlja iz islamskih nauka, historije Bošnjaka, te veza između jednog i drugog. 
Seminar će obuhvatati obilaske značajnih nacionalnih mjesta i spomenika koji se smatraju bitnim dijelom našeg bošnjačkog identiteta. 
Opširnije 

5. Predbračni seminar (23 – 24. augusta)  
U nastojanju da unaprijedimo porodicu i odnose unutar nje, već treću godinu organiziramo predbračni seminar koji ima za cilj podstaknuti da brak započne na kvalitetan i zdrav način, što daje veće garancije za dalji tok bračne veze i njen kvalitet. 
Kroz ovaj seminar obrađivat ćemo slijedeće teme:   – upoznavanje supružnika,   – stereotipi i predrasude o ljubavi, suprotnom spolu, seksu i braku,   – partnerske potrebe i očekivanja,   – komunikacija između parova, realni životni problemi   – medicinski aspekti braka   – šerijatski aspekti braka. 

Prijaviti se možete ovdje 
 6. Kreativne radionice  
Za sve koji žele svoju kreativnost ispoljiti na profesionalan i kvalitetan način uz asistenciju naše art – majstorice Lejle, organiziraćemo zanimljive radionice subotama poslijepodne. 
Na kurs su dobrodošle sve one koje vole druženja, zabavu i kreativan rad. 

Prijaviti se možete ovdje 

7. Izazov: “Sufara za mjesec dana”  
Ovo je intenzivni kurs sufare koji će biti realiziran tokom augusta, a koji ima za cilj našim kandidatima na lahak i jednostavan način približiti arapske harfove kako bi ih savladali za mjesec dana. 
Ovo je izazov na koji izazivamo sve one koji nisu imali priliku ili su se kolebali da nauče sufaru. 
Pozivamo vas da nam se priključite i naučite sufaru do septembra. 

Opširnije ovdje
Više informacija o svemu na [email protected] ili na broj 061/247-129.

 

tesnim.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top