Enterijer

Pripremite se za proljetno uređenje stana

Proljeće je sigurno najbolji period u godini za preuređenje stana i to upravo zbog pozitivne energije koja se stvara svuda oko nas te vas čini raspoloženim i kreativnim. Dobra volja i mnoštvo ideja, koje ćete s lakoćom provesti u djelo, odraz su proljetne euforije koju svakako treba iskoristiti. Osim toga, priroda i svi procesi koji se oko nas počinju događati, inspirativni su svojim oblicima, bojama i strukturama te ih je poželjno unijeti u okruženje doma kako bi proljetni ugođaj bio potpun!

Proljeće je idealno vrijeme za “čistku“ i oslobađanje od svih suvišnih stvari i komada namještaja koji zagušuju prostor. Prozračnost, kao tipična karakteristika proljeća, podiže kvalitetu stanovanja te je potrebno težiti uspostavljanju upravo ovakvog olakšanog i fluidnog prostora. Bez obzira koliko ćete se teško rastati od nekih dragih , ali nepotrebnih stvari, lakoća i ugodaj rasterećenog prostora bit će vam zasigurno još draži!

Nakon ovoga, pokušajte uspostaviti kvalitetniji prostorni odnos promjenom dispozicije elemenata u prostoru. Postavljanjem garniture za sjedenje na suprotnu stranu, promjenom položaja stola za ili uvođenjem nove komode, prostor će dobiti novi osvježeni ugođaj. Začinite ga i novim detaljima – slikama na zidovima s motivima proljeća,  koje stiliziraju oblike iz prirode ili vjesnicima proljeća na stolu.

Proljetnu atmosferu i osvježenje doma možete nadopuniti  krečenjem zidova. Boje poput nježno zelene, žute, plave ili ljubičaste karakteriziraju rano proljeće i vrlo su ugodne u prostoru. Paleta proljetnih boja poželjna je kao motiv i u elementima namještaja te dekorativnih tkanina. Igra bojama ne zahtijeva ulaganje velikog truda i novčanih sredstava, ali je jedna od najzapaženijih u interijerskim zahvatima. Stoga, ne oklijevajte – obojite dom u boje proljeća!

Najizraženiji proljetni motivi su biljni, zbog prirode koja doživljava snažnu transformaciju i ponovno rađanje. Primjenom biljnih i cvjetnih motiva na sjedećim garniturams i stolicama, dekorativnim zastorima ili zavjesama, ukrasnim jastučićima ili podnim prostirkama, bit ćete u skladu s proljetnim ugođajem koji je svuda oko vas.

Uz sve veće ili manje preinake, koje ste odlučili napraviti, ne zaboravite unijeti što veću količinu prirodne svjetlosti u prostor. Upravo je ta osvjetljenost, prisutna kroz učestaliji broj sunčanih dana, ono što nas pokreće i budi novu energiju u nama. Prozračne zavjese ili potpuno otvoreni prozori s dekorativnim zastorima na rubovima, unijet će proljetno sunce i vedrinu. Otvorite prozore, duboko dišite i dopustite proljeću da ispuni vaš dom ljepotom i snagom koju samo ono posjeduje…

www.interijerNET.hr

Povezani članci

Back to top button