Kutak za ženu

Predstavljamo: Aktiv žena Medžlisa IZ Vitez

Donosimo vam primjer korisnog druženja i činjenja dobra na području Medžlisa Islamske zajednice Vitez.

Aktiv žena ovog medžlisa je novoosnovano udruženje koje djeluje nešto duže od dva mjeseca. Cilj osnivanja i djelovanja udruženja jeste okupljanje žena i kvalitetno provođenje slobodnog vremena u duhu islama.

Medžlis IZ Vitez ima ukupno 10 džemata i u svim džematima se provode različite aktivnosti. Redovne aktivnosti udruženja su halka Kur’ana Časnog i halka sufare, a provode se u svim džematima jedan put sedmično. Obje halke broje preko 170 članica, a pozitivna vijest je ta što se broj članica konstantno povećava.Udruženje ima i svoj hor koji vodi predsjednica udruženja Sadžida Sikira, a sačinjavaju ga učenice osnovne škole.

Vrijedne žene ovog džemata su povodom rođenja poslanika Muhammeda a.s. pripremile posebnu manifestaciju pod nazivom “Dobro nam došao Miljeniče.” U okviru ove manifestacije članice su pripremile sedmodnevne izložbe rukotvorina njihovih vlastitih radova. 

Centralna svečanost je danas poslije ikindije namaza. Tim povodom realizovat će se nekoliko aktivnosti, a neke od njih su predavanje i sijelo za žene, bazar rukotvorina, sitnih kolača i sokova za potrebe aktiva. Članice ovog udruženja su okupile djecu do 9 godina i sa njima priredili priredbu o dolasku Poslanika u Medinu i na taj način uključile i djecu u rad zajednice.

Pored priredbe o Poslaniku, učešće u ovoj manifestaciji uzet će i pomenuti hor udruženja.Iskrene čestitke želimo uputiti ženama, djevojkama i djevojčicama koje su članice ovog udruženja što su svoje vrijeme odlučile provesti u hajru, korisnim aktivnostima i traganju za znanjem.

divithana.com

Povezani članci

Back to top button