Kulinarstvo
Paprikaš od karfijola sa potočarkom
Za 4 osobe:
– 1 veliki karfijol
– 1 luk
– 2-3 celera
– 1 batat
– 2 kašike maslaca
– 2 kašike brašna
– 500 g povrtnog temeljca
– 2 rajčice
– 200 g vrhnja
– 100 g kuhanog mesa
– So
– Biber
– 1 šaka potočarke
Vrijeme pripreme:
35 minuta
Hranjiva vrijednost:
347 kcal, 1.452 kJ, 14 g bjelančevina, 24 g masti, 19 g ugljikohidrata
- Cvjetaču temeljito oprati u puno hladne vode, potom je očistiti i podijeliti na ružice. Luk nasjeckati na sitne kockice. Celer oprati, očistiti i narezati na kriškice. Batat oprati, oguliti i narezati na kockice.
- Maslac zagrijati u velikom loncu i dodati pripremljeno povrće koje treba pirjati na srednjoj vatri. Posipati brašnom i uliti povrtni temeljac uz miješanje. Pustiti da se kuha oko 20 minuta uz povremeno miješanje.
- Paradajiz s gornje strane zarezati u obliku križića, preliti vrućom vodom i oguliti. Prepoloviti, očistiti sjemenke i meso rajčice narezati na trakice.
- Nakon 15 minuta kuhanja dodati rajčice u lonac s ostalim povrćem. Po potrebi dodati još malo vode. Kad su batat i cvjetača kuhani, ali al dente, dodati vrhnje i prokuhati još jednom. Meso narezati na male kockice i dodati u paprikaš. Začiniti solju i biberom.
- Potočarku oprati, otresti vodu i narezati na veće komade. Umiješati prije samog posluživanja. Paprikaš uliti u zdjelice i poslužiti vruće.
Za Akos.ba priredila: Fahreta Vreva