Kulinarstvo

Paprikaš od karfijola sa potočarkom

Za 4 osobe:

         1 veliki karfijol

         1 luk

         2-3 celera

         1 batat

         2 kašike maslaca

         2 kašike brašna

         500 g povrtnog temeljca

         2 rajčice

         200 g vrhnja

         100 g kuhanog mesa

         So

         Biber

         1 šaka potočarke

Vrijeme pripreme:

35 minuta

Hranjiva vrijednost:

347 kcal, 1.452 kJ, 14 g bjelančevina, 24 g masti, 19 g ugljikohidrata

  1. Cvjetaču temeljito oprati u puno hladne vode, potom je očistiti i podijeliti na ružice. Luk nasjeckati na sitne kockice. Celer oprati, očistiti i narezati na kriškice. Batat oprati, oguliti i narezati na kockice.
  2. Maslac zagrijati u velikom loncu i dodati pripremljeno povrće koje treba pirjati na srednjoj vatri. Posipati brašnom i uliti povrtni temeljac uz miješanje. Pustiti da se kuha oko 20 minuta uz povremeno miješanje.
  3. Paradajiz s gornje strane zarezati u obliku križića, preliti vrućom vodom i oguliti. Prepoloviti, očistiti sjemenke i meso rajčice narezati na trakice.
  4. Nakon 15 minuta kuhanja dodati rajčice u lonac s ostalim povrćem. Po potrebi dodati još malo vode. Kad su batat i cvjetača kuhani, ali al dente, dodati vrhnje i prokuhati još jednom. Meso narezati na male kockice i dodati u paprikaš. Začiniti solju i biberom.
  5. Potočarku oprati, otresti vodu i narezati na veće komade. Umiješati prije samog posluživanja. Paprikaš uliti u zdjelice i poslužiti vruće.

Za Akos.ba priredila: Fahreta Vreva

 

Povezani članci