Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Palačinke od tikvica

Palačinke od tikvica

Sastojci za oko 20 komada:

2 srednje tikvice, rendane

2 glavice luka, sitno sjeckanog

¼ šolje svježeg vlašca

¼ šolje peršuna, sjeckanog

1 čehna bijelog luka, usitnjenog

2 jaja

¼ šolje rendanog parmezana

6-8 kašika brašna

So i biber po ukusu

Maslinovo ulje

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Uputstvo za pripremu:

Izrendajte tikvice i stavite ih u veliku posudu. Dodajte brašno, luk, bijeli luk, peršun, vlašac, jaja, sir, so i biber.

Zagrijte veću tavu na srednjoj temepraturi i sipajte ulja tako da prekrije dno. Stavljajte po kašiku smjese kako bi se oformio oblik palačinke. Pecite oko 2 minuta sa obje strane dok smjesa ne poprimi braonkastu boju. Služite tople palačinke.

najboljamamanasvetu

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top