Liderstvo i menadžment

Ovo je tvoja snaga!

Odvojite vrijeme danas za sebe i bolje sebe poštujte. Provedite vrijeme radeći nešto što obično  nebiste uradili zato što smatrate da biste bili sebični i potrošili vrijeme na sebe. Vi zaslužujete da se oporavite i da se brinete o sebi više nego o bilo kom drugom.  Vaš um i vaše srce zalužuju tu vrstu energije, taj ekstra komad hrane, najbolji dio kolača i sve ono što ste izbjegavali da potrošite na sebe.

Ovo je poklon za vas u ovom prekrasnom danu. Ovo je vaša izdržljivost i snaga svake vaše borbe kroz koju ćete prolaziti. Ovo je za svaki trenutak za kojeg ste mislili da vam je posljednji i za sve ono vrijeme nakon kojeg vaše srce više nikad neće biti isto. Ovo je za vas danas, u ovom prelijepom i sjajnom danu ma gdje bili. Preživjeli ste i uspjeli ste. Uspjeli ste proći sve te teške trenutke i najgore vrste demona. Možete li zamisliti kako ste čudesno jaki vi? Uspjeli ste preživjeti svaki teški dan, pobjediti svakog demona i pronaći način za ponovni osmijeh čak i kada ste mislili da to više nikad nećete uspjeti.

Odvojite vrijeme danas za sebe i bolje sebe poštujte. Provedite vrijeme radeći nešto što obično  nebiste uradili zato što smatrate da biste bili sebični i potrošili vrijeme na sebe. Vi zaslužujete da se oporavite i da se brinete o sebi više nego o bilo kom drugom.  Vaš um i vaše srce zalužuju tu vrstu energije, taj ekstra komad hrane, najbolji dio kolača i sve ono što ste izbjegavali da potrošite na sebe. Posvetite se sebi kako biste postigli taj minikir, idite na tu vrstu šetnje umjesto što ćete provesti vrijeme sa prijateljima danas, ili idite na tu vrstu zabave umjesto što ćete provesti još jednu noć proučavajući.  Za promjenu uradite nešto što će vas usrećiti, umjesto da radite ono što morate raditi. Prisjetite se mantre: briga o sebi ni u kom slučaju ne spada u sebičnost.

Danas je vaš dan. Sve ono što ste preživjeli i kroz šta ste prošli. Sve to čini vas takvim kakvi jeste. Nadam se da ćete shvatiti i znati cijeniti to koliko ste nevjerovatni vi ustvari, jer ako ne budete cijenili sebe i zbog malih uspjeha, za svaku tihu ličnu pobjedu, niko to drugi neće učiniti zato što niko drugi ne zna kakve bitke u svakom danu vi prolazite, a to nisu mali podvizi.

Autor: Nikita Gill

O autoru: Nikita Gill je pjesnikinja i grafička dizajnerica koja živi u Londonu. Objavila je knjigu “Vaša duša je rijeka”

Izvor Oficijelna stranica autorice na https://thoughtcatalog.com

Za Akos.ba preveo Fahrudin Vojić

Povezani članci

Back to top button