Naše aktivnostiU Fokusu

Otvorene su prijave za Ljetnu školu Svitanje 2021!

Udruženje Svitanje tradicionalno i u 2021. godini organizuje ljetni program za djecu, pod nazivom „Ljetna škola Svitanje“.

Radi se o projektu koji Udruženje realizuje već dugi niz godina a koji svojim sadržajem i kvalitetom, ali i rezultatima, te reakcijom roditelja važi za idealno mjesto u kojem će Vaše dijete provesti dio ljetnog raspusta, ispunjenog korisnim i zanimljivim sadržajem. Ljetna škola je projekat Udruženja Svitanje edukativnog i zabavnog karaktera, koji za cilj ima doprinijeti odgoju i promociji univerzalnih vrijednosti, a namijenjen je djeci uzrasta od 9 do 14 godina.

Učesnici će imati priliku da uče o svojoj vjeri kao izvoru pozitivnih i plemenitih vrijednosti, lijepom ponašanju, prijateljstvu, društvenom aktivizmu i sl. Također, učestvovat će u različitim kreativnim radionicama, zabavnim i edukativnim igrama te će imati zanimljiv boravak na otvorenom. Ljetna škola će trajati tri sedmice i biće realizovana u periodu od 26.7. do 13.8.2021. godine. U toku Ljetne škole biće poduzete sve mjere zaštite (dezinfekcija ruku, distanca između djece, posebna obuća unutar škole i drugo). Pored toga, Udruženje zadržava pravo odgađanja Ljetne škole ukoliko se pogorša epidemiološka situacija.

 

Ljetna škola 2021.

Nastava će se održavati na tri lokacije, i to na području općina:

  • Stari Grad – u prostorijama Prve Bošnjačke Gimnazije

  • Novi Grad – u prostorijama Osnovne škole Fatima Gunić

  • Ilidža – u prostorijama Prve Osnovne Škole

Za rad s djecom su angažovani nastavnici:

  1. hfz. Amra Strika – Stari Grad, mlađa grupa
  2. Amina Čolaković – Stari Grad, starija grupa
  3. hfz. Medina Živčić-Moco – Novi Grad, mlađa grupa
  4. Admir Iković – Novi Grad, starija grupa
  5. Aida Memić – Ilidža, mlađa grupa
  6. hfz. Nedim Botić – Ilidža, starija grupa

Ljetna škola će biti organizovana za djecu od 9 do 14 godina, a učesnici će na osnovu starosne dobi biti podijeljeni u mlađe (9-11) i starije (12-14) grupe. Nastava će se održavati u terminu od 10:00 do 14:00 sati, sa izuzetkom lokacije Stari Grad gdje nastava traje u terminu od 09:00 do 13:00. Cijena kotizacije za učešće u Ljetnoj školi iznosi 30,00 BAM, a o detaljima i načinu uplate bićete obaviješteni nakon što dobijete potvrdu da je Vaše dijete primljeno. 

Svoje dijete možete prijaviti klikom na jedan od sljedećih linkova: 

Stari Grad

Novi Grad

Ilidža 

Prijave traju do 16. jula. Za ostale informacije se možete obratiti na mail: svitanje.ljetnaskola@gmail.com ili na broj telefona: 063 002 649.

#ostavi trag

Svitanje.ba

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button