Naše aktivnostiVijesti iz zemlje

Udruženje Svitanje pokrenulo projekat za srednjoškolce – Koje je zanimanje za mene

Udruženje “Svitanje” Sarajevo je u saradnji sa Prvom bošnjačkom gimnazijom i alumnistom PBG-a pokrenulo projekat “Koje je zanimanje za mene?”

Profesionalna orijentacija za srednjoškolce “Koje je zanimanje za mene” inspirisana je njemačkim srednjoškolskim sistemom, uz originalan, kreativan i stručan pristup.

Testiranje, savjetovanje, živa biblioteka, interaktivno kino, sajam o zanimanjima i predmetima studija, informacije o potrebama tržišta rada, omogućavanje iskustva jednog radnog dana u željenim zanimanjima – neke su od aktivnosti projekta.

 

Predavanje na temu “Koje je zanimanje za mene” održala mr. Maksida Agić, uz uvodno obraćanje pedagogice Prve bošnjačke gimnazije mr. Sabrije Mehmedović i koordinatorice projekta Emine Ašćerić – Selimović.

Organizatori se zahvaljuju direktorici i pedagogici Prve bošnjačke gimnazije na otvaranju vrata, a učenicima na aktivnoj i dinamičnoj saradnji.

“Duboko smo zahvalni što postoji sluh i svijest o važnosti stručnijeg i kreativnijeg pristupa u izboru zanimanja.” – poručila je koordinatorica Ašćerić-Selimović.

 

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button