Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Održana radionica o oralnom zdravlja u vrtiću “Biseri”

Održana radionica o oralnom zdravlja u vrtiću “Biseri”

U petak 13.04.2018. g. je počela implementacija projekta „Prevencija bolesti lokomotornog aparata za generacijski niz” u vrtiću “Biseri” Stari Grad.

Jedan od ciljeva samog projekta je spriječiti razvoj oboljenja lokomotornog aparata, te unaprijediti rast i razvoj djece predškolskog uzrasta.

U petak je održana radionica “Oralnog zdravlja” u vrtiću “Biseri”, gdje su radionici prisustvovali učenici trećeg razreda Srednje zubotehničke škole. Redosljed aktivnosti u radionisi oralnog zdravlja radionice su osmislili učenici s dr.Adisom Pašalić. Djeca su se prije svega zabavila, te naučila pravilnom održavanju higijene zuba. Proces higijene zuba su naučili na modelu vilice, te su im podjeljeni tzv.zubići od gipsa, na kojima su smješkom (smiley)  na njima iscrtali da li imaju zdrave zube i posjećuju redovno dječijeg stomatologa, a tužnim smajlijem (smiley) obilježili ukoliko nemaju zdrave zube i ne posjećuju stomatologa. Nakon toga su dobili bojanke, koje su sadržale oblike zuba, četkica ili kaladonta.

Centar za promociju i unapređenje “Generacija” Stari Grad će nastaviti realizaciju projekta u narednom period u vrtiću “Biseri”, dva puta sedmično. Projekat finansira Općina Stari Grad.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top