Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Objavljena knjiga pod nazivom „Religijske turističke destinacije u Azerbejdžanu“

Objavljena knjiga pod nazivom „Religijske turističke destinacije u Azerbejdžanu“

Objavljena je knjiga pod nazivom „Religijske turističke destinacije u Azerbejdžanu“ zaposlenika Državnog komiteta za rad sa vjerskim organizacijama Republike Azerbejdžan Bahruza Orujova.

Knjiga pruža detaljne podatke o hramovima različitih vjera, koji u Azerbejdžanu postoje još od davnina i smatraju se veličanstvenim biserima duhovnog i kulturnog nasljeđa zemlje.

Prve stranice knjige daju kratak pregled historije Azerbejdžanske demokratske republike, prve parlamentarne republike na muslimanskom istoku.

Knjiga sadrži adrese 51 drevnog i modernog mjesta bogosluženja  u 8 regija Azerbejdžana, osvjetljavanje njihove povijesti, arhitektonskih obilježja, kao i tradicija i nacionalnih i vjerskih vrijednosti vjerskih i etničkih grupa u Azerbejdžanu. Knjiga sadrži izuzetne događaje i činjenice o Azerbejdžanu,

Ovo izdanje namijenjeno je onima koji su zainteresirani za relevantna područja, ljudima koji rade, studiraju, vole religiju ili su u turističkoj sferi, kao i širokom krugu čitatelja zainteresiranih za učenje vjerskog turističkog potencijala Azerbejdžana. Knjiga se može koristiti i kao referentna knjiga za vjerske ture i posjete širom zemlje.

Knjiga je posvećena 100. godišnjici Azerbejdžanske Demokratske Republike, a objavljena je uz financijsku podršku Fondacije za promicanje moralnih vrijednosti pri Državnom odboru za rad s vjerskim organizacijama.

Prijevod i obrada: Akos.ba

azertag.az

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top