Ekonomija

Novom saobraćajnicom do privrednih subjekata u industrijskoj zoni Rajlovac

Radi se o saobraćajnici koja vodi prema firmi Messer i još nekoliko frimi značajnih za Općinu Novi Grad, a koja je dugo godina bila u jako lošem stanju, zbog čega je privrednim subjektima koji tu djeluju bio onemogućen pristup.

Urađena je temeljita rekonstrukcija kolovoza širine 6 metara, sa dvije saobraćajne trake, ivičnjaci, kao i odvodnja oborinskih voda.

„Ovdje je bio dosta oštećen put, skoro neuslovan. Veliki problem ranije je predstavljalo neriješeno pitanje odvodnje, ali i potpuno dotrajala vodovodna mreža koja je neprekidno stvarala probleme, tako da je prije dvije godine Općina završila rekonstrukciju cijele vodovodne mreže na ovom prostoru, zatim je urađen projekat sanacije saobraćajnice i evo danas smo u prilici vidjeti završnu fazu sanacije“, rekao je načelnik Efendić.

Saobraćajnica je od velikog značaja za privredne subjekte koji djeluju na ovom području i njihove uposlenike. Moći će se koristiti za teški teretni saobraćaj, a već narednih dana bit će puštena u promet, tako da će ostati još da se urade trotoari, bankine, te horizontalna i vertikalna signalizacija.

Vrijednost pojekta koji se realizira u saradnji sa Kantonalnim ministarstvom privrede iznosi oko 600.000 KM.

Također, zajedno sa Ministarstvom privrede KS u pripremi je i sanacija ulice u industrijskoj zoni Bačići, koja je dosta oštećena i stvara velike probleme privrednim subjektima.

Ranije je u toj ulici urađena sanacija kompletne vodovodne mreže, a u toku je postavljanje priključaka za objekte nakon čega će se krenuti u sanaciju ulice, tako da će se nakon mnogo godina na kvalitetan način riješiti saobraćajni pristup firmama koje ovdje djeluju.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button