Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Novo igralište u dvorištu vrtića “Dječiji grad” na Mojmilu

Novo igralište u dvorištu vrtića “Dječiji grad” na Mojmilu

obdanište mojmilo

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva izdvojila je finansijska sredstva za rekonstrukciju dječijeg igrališta u sklopu vrtića “Dječiji grad” u naselju Mojmilo.

U toku su radovi na rekonstrukciji starog igrališta u dvorištu vrtića na kojem je bio oštećen i dotrajao mobilijar, što je predstavljalo problem po sigurnost djece. Njegovom obnovom mališanima će biti na raspolaganju novi i ugodniji prostor za igru.

Uradit će se potpuna rekonstrukcija igrališta i dvorišta, a novo dječije igralište osmišljeno je tako da se ambijentalno uklopi u postojeći prostor. Kroz dječije igralište će biti izgrađene  nove staze, koje dijele prostor za igru djece uzrasta do tri godine i stariju djecu, dok će središnjim dijelom dominirati hortikulturno uređena površina.

Prostor za dječiju igru bit će opremljen novim mobilijarom i modernim spravama za igru. Uradiće se tamponiranje terena, te postaviti rizlo, ivičnjaci i gumena podloga, izvršiti montaža kule sa toboganima, ljuljački i klackalica, a bit će postavljena i kućica sa pješčanikom i postavljeni preostali rekviziti, kao i klupe za sjedenje i korpe za otpatke .

Za obnovu igrališta osigurano je 50.000 KM.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top