Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Objavljen ponovni javni poziv za novčane podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji

Objavljen ponovni javni poziv za novčane podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji

Općina Novi Grad je na osnovu Odluke o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji u junu 2018. godine raspisala javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na direktne novčane podsticaje iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Podsticaji se odnose na animalnu, biljnu, gljivarsku proizvodnju, certificiranje proizvodnje, invenstiranje u poljoprivredna gazdinstva, kao i podsticaj za realizaciju pojedinačnih projekata iz oblasti poljoprivredne proizvodnje za koje se ocijeni da su značajna u sektoru poljoprivrede.

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju kandidati –  fizička lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, a koji imaju prebivalište na području općine Novi Grad Sarajevo i  poljoprivrednu proizvodnju zasnovanu na području općine Novi Grad Sarajevo, izuzev oblasti voćarstva, koja može biti zasnovana na području Kantona Sarajevo, te stočarstva i pčelarstva na području BiH.

Obzirom da je evidentan znatan broj zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača koji su se prijavili na javni poziv, osigurana su finansijska sredstva za realizaciju direktnih novčanih podsticaja, te je raspisan i drugi javni poziv. Objavljen je u dnevnim novinama „Oslobođenje“ 1. novembra 2018. godine, te na zvaničnoj web stranici i oglasnoj ploči Općine, kao i oglasnim pločama mjesnih zajednica.

Rok za predaju zahtjeva je 3. decembar 2018. godine, do 18 sati.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top