Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Mladi muslimani: Komunistička vlast ubistvom Mustafe Busuladžića nije okončala njegov progon

Mladi muslimani: Komunistička vlast ubistvom Mustafe Busuladžića nije okončala njegov progon

Mladi muslimani negoduju zbog nedavanja imena školi po Mustafi Busuladžiću

  Udruženje “Mladi muslimani” izražava negodovanje jer Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila prijedlog Savjeta mjesne zajednice Dobroševići, a onda i općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo da se škola u Dobroševićima nazove po Mustafi Busuladžiću, prenosi FENA.
 
Kako se navodi u saopštenju, Busuladžić je bio istaknuti bošnjački učenjak kojeg je komunistička vlast bez suđenja ubila u Sarajevu 29. juna 1945. godine.

Koliko je to bilo svirepo i brutalno ubistvo, navodi se, govori i činjenica da se ne zna ni za mjesto gdje je rahmetli Mustafa ukopan.

“Komunistička vlast ubistvom rahmetli Mustafe Busuladžića nije okončala njegov progon. Po oprobanom sistemu ponavljanja laži dok ne bude prihvaćena kao istina komunisti su godinama anatemisali lik i djelo rahmetli Mustafe Busuladžića. Ta praksa prisutna je i danas kod sljedbenika ove retrogradne ideje, i u vezi činjenica iz skorije prošlosti, a posebno u odnosu naspram uloge i zasluga koje su imali istaknuti muslimanski intelektualci i ulema te pripadnici organizacije ”Mladi muslimani”, saopćeno je.

Aks.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com