KulinarstvoU Fokusu

MENEMEN – najbolji turski doručak s jajima

Porcija za 3 osobe

Sastojci:

–              4 jaja;

–              3 zelene paprike srednje veličine;

–              3 paradajza srednje veličine ili dva velika (zrela);

–              ulje ili puter;

–              so, biber i crvena paprika (po želji).

Priprema:

Očistite paprike i sitno ih isjeckajte. Ogulite paradajz i također ga isjeckajte sitno kako bi pustio sok, ukoliko želite možete ga propasirati. Kada ste pripremili sastojke u dubljoj tavi istopite puter ili dodajte ulje. Na zagrijano ulje dodajte paprike i pržite ih par minuta, dok ne počnu mijenjati boju. Nakon toga dodajte paradajz koji ste prethodno pripremili, dodajte so i biber, po želji crvenu papriku, i ostavite da paradajz pusti svoj sok a zatim ga još kuhajte par minuta.

U međuvremenu, umutite 4 jajeta i posolite ih. Jaja ne morate mutiti ukoliko više volite da ih ostavite cijela.

Kada je sok od paradajza počeo da isparava, u tavu dodajte i jaja. Miješajte konstantno kako bi se jaja sjedinila s prethodnom smjesom. Smjesu pržite još par minuta, dok se sve lijepo sjedini.

Prijatno 🙂

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM PROFILU: a.kuhinjica

Za portal Akos.ba pripremila: Adisa Omerbašić

Povezani članci

Back to top button