Obrazovanje i odgoj

Maarif škole 3. septembra otvaraju vrata za svoje prve učenike

U ovim obrazovnim ustanovama održavat će se nastava za djecu od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta na bosanskom, turskom i engleskom jeziku

Maarif škole, kojeje turska Fondacija Maarif osnovala u Sarajevu, u ponedjeljak, 3. septembra, otvorit će vrata za svoje prve učenike, javlja Anadolu Agency (AA).

U ovim obrazovnim ustanovama održavat će se nastava za djecu od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta na bosanskom, turskom i engleskom jeziku.

Iz Maarif škola su poručili da će upis u njihove obrazovne ustanove trajati sve do 18. septembra.

Nastavno osoblje u ovim školama ima bogato profesionalno iskustvo, a nastava se izvodi prema najmodernijim obrazovnim standardima.

U okviru škole se, između ostalog, nalaze i sportska sala, moderno opremljene radionice za infromatiku, robotiku, kodiranje, muziku, dramu i organsku poljoprivredu.

U Maarif škole u Sarajevu, koje u školskoj 2018/2019. godini prvi put počinju sa nastavom, do sada se u kampusu, koji ima kapacitet 800 učenika, upisalo 100, a posljednjih nekoliko dana znatno je povećan broj upisa.

Kampus škola Maarif u Sarajevu nalazi se u naselju Mojmilo i čine ga četiri objekta.

Fondacija Maarif je jedina ovlaštena institucija koja u ime Republike Turske na polju obrazovanja djeluje u inostranstvu.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button