Vijesti iz zemlje

KCUS: Delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata podijelila paketiće najmlađim pacijentima

Posjetu i podjelu paketića organizovalo je Udruženje “Međunarodni fond solidarnosti – EMMAUS”, koje više od šesnaest godina djeluje u BiH te u saradnji s vladinim institucijama, nevladinim partnerima, lokalnim akterima, stranim donatorima i organizacijama, pruža pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, prvenstveno djeci  Delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata posjetila je danas Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS) i podijelila paketiće najmlađim pacijentima koji se liječe u toj ustanovi, javlja Anadolu Agency (AA).

Posjetu i podjelu paketića organizovalo je Udruženje “Međunarodni fond solidarnosti – EMMAUS”, koje više od 16 godina djeluje u BiH te u saradnji s vladinim institucijama, nevladinim partnerima, lokalnim akterima, stranim donatorima i organizacijama, pruža pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, prvenstveno djeci.

Povodom ovog događaja organizovana je konferencija za novinare na kojoj se doc.dr. Feriha Ćatibušić zahvalila delegaciji UAE-a na posjeti i donaciji kao i na tome što misle na bolesnu djecu na UKCS-u.

“Humanitarne akcije koje se odnose na pomoć oboljeloj djeci su uvijek dobrodošle i dragocjene. Lijep je osjećaj da znate da imate prijatelje negdje daleko od Bosne, na nekom drugom kontinentu s obzirom da dugi niz godina pomažete ugroženim kategorijama u BiH i ja vam se želim zahvaliti na tome”, istakla je Ćatibušić.

Direktor organizacije “Sharjah Charity International” Muhammad Hamdan El-Zeri kazao je da je BiH poznata u njegovoj zemlji, čak i mala djeca znaju za nju, vole je i vole da joj pomažu.

Izrazio je nadu da će u budućnosti nastaviti da pomažu Kliničkom centru i djeci u BiH.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button