Vijesti iz zemlje

IPF Bihać: Uručena priznanja polaznicima kursa „Osnove programiranja i game developmenta“

Protekle sedmice je u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću održano uručenje diploma polaznicima informatičkog kursa „Osnove programiranja i game developmenta“. Priznanja su uručili predsjednica ASIPF-a, Smaila Balić te Adnan Samardžić, voditelj kursa.

Podsjećamo, Asocijacija studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću (ASIPF) je organizovala besplatan edukativni kurs iz oblasti informatike: „Osnove programiranja i game developmenta“.  Predavač je bio Adnan Samardžić, svršenik medrese „Džemaluddin Čaušević“ i IPF-a u Bihaću, te vrstan poznavalac informatičkih znanosti.

Riječ je o jedinstvenom projektu, prvom ovakve vrste organizovanom na nekom od naših fakulteta s islamskim predznakom. Stoga posebne pohvale idu vrijednim studentima iz ASIPF-a koji svojim djelovanjem i kreativnim projektima iskazuju zadivan stepen društveno-korisnog djelovanja i na najljepši način prezentuju svoj fakultet.

 „Nakon što smo kurs uspješno okončali mogu reći da sam zadovoljan odazivom kao i pristupom polaznika koji su odgovorno pristupili kursu i trudili se da shvate i usvoje materiju. Veoma sam zadovoljan njihovim trudom, uzevši u obzir da je kurs trajao samo četiri dana, da bi za materiju koju smo obrađivali trebalo puno više vremena kao i činjenicu da većina polaznika kursa nije imala prethodnog iskustva s programiranjem.

Također, mogu reći da se par studenata posebno isticalo u razumijevanju i  mogućnosti da prati materiju te bi uz jaku volju i zalaganje mogli imati uspješan put u IT-u. Na kraju kursa polaznici su dobili upustva kako mogu nastaviti dalje proširivati svoje znanje. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih kurseva koji će biti potpuno otvorenog tipa kojem bi mogli pristupiti svi zainteresovani i studenti i srednjoškolci, kao i zaposleni i nezaposleni.“, istakao je Adnan Samardžić.

Za Akos.ba piše: Nedim Botić

Povezani članci

Back to top button