Studentski recepti- danas spremamo Hercegovačku pizzu
Za 2 osobe
Sastojci:
- 2 šolje pure
- 6 šolja vode
- 1 mala kašika soli
- 1 kocka Dukat maslaca
- 100 g izrezane pureće šunke
- 150 g Sirela Gouda sira
- 3 velike kašike kečapa
- 100 g izrezanih šampinjona
- 1 mala kašika pure
- 1 mala kašika mediteranske mješavine začina
ZA POČETAK:
Staviti vodu da proključa. Ugrijte pećnicu na 200 ℃. Ocijedite šampinjone, izrežite sir, pripremite šunku, kečap i začine.
PRIPREMA:
- Korak:
Vodu zagrijati do ključanja pa dodati Dukat malac i sol, pomiješate. Smanjite vatru i dodajte puru uz stalno miješanje kuhajte 3 minute. Pripremljenu puru maknite s vatre.
- Korak:
Uzmite manju tepsiju i premažite s uljem ili maslacem. Dno tepsije pospite ravnomjerno s 1 kašikom pure pa potom razlijte pripremljenu puru. Na puru dodajte 2 žlice kečapa pa razmažite po cijeloj površini pure, potom dodajte pureću šunku, šampinjone i Sirela Gouda pripremljeni sir. Na vrh dodajte preostalu žlicu kečapa i začine.
- Korak:
Puru pecite u pećnici 20 minuta potom ohladite, izrežite na kockice i poslužite uz salatu po želji.
Dobar tek!