Kulinarstvo

Studentski recepti- danas spremamo Hercegovačku pizzu

Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 2 šolje pure
  2. 6 šolja vode
  3. 1 mala kašika soli
  4. 1 kocka Dukat maslaca
  5. 100 g izrezane pureće šunke
  6. 150 g Sirela Gouda sira
  7. 3 velike kašike kečapa
  8. 100 g izrezanih šampinjona
  9. 1 mala kašika pure
  10. 1 mala kašika mediteranske mješavine začina

ZA POČETAK:

Staviti vodu da proključa. Ugrijte pećnicu na 200 ℃. Ocijedite šampinjone, izrežite sir, pripremite šunku, kečap i začine.

PRIPREMA:

  1. Korak:

Vodu zagrijati do ključanja pa dodati Dukat malac i sol, pomiješate. Smanjite vatru i dodajte puru uz stalno miješanje kuhajte 3 minute. Pripremljenu puru maknite s vatre.

  1. Korak:

Uzmite manju tepsiju i premažite s uljem ili maslacem. Dno tepsije pospite ravnomjerno s 1 kašikom pure pa potom razlijte pripremljenu puru. Na puru dodajte 2 žlice kečapa pa razmažite po cijeloj površini pure, potom dodajte pureću šunku, šampinjone i Sirela Gouda pripremljeni sir. Na vrh dodajte preostalu žlicu kečapa i začine.

  1. Korak:

Puru pecite u pećnici 20 minuta potom ohladite, izrežite na kockice i poslužite uz salatu po želji.

Dobar tek!

Povezani članci