Ekonomija

Općina Novi Travnik uz investitore: U rekordnom roku do građevinske dozvole

Lokalna zajednica mora biti servis građanima i investitorima, i u tom servisu mora poštivati zakonsku regulativu kada je u pitanju dobivanje raznih dozvola, dokumenata i saglasnosti, kazao je načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo, navodi se na zvaničnoj stranici Općine Novi Travnik, prenosi INS.

On je istakao da su u navedenoj općini učinili sve kako bi zainteresiranim investitorima za ulaganja i izgradnju poslovnih objekata bilo što jednostavnije dobivanje potrebnih dozvola.

„Tako da smo mi dali jedan od zadataka lokalnoj zajednici, administraciji da kada dođe zahtjev da se otvara firma, da se gradi i pravi, to je uzbuna i za načelnika, pomoćnika, a i sve one koji rade na dozvoli. Prema tome dozvola jeste prilika da se svi uključimo“, kazao je Lendo.

U okviru zakona, dodao je, Općina Novi Travnik se maksimalno uključuje da se investitoru pomogne.

„A ne da je razlog godišnji odmor, i da to stoji mjesec… To kod mene ne može da se desi. Nastojimo u kraćem vremenu da završimo sve dozvole i zato imamo uspjeh kakav imamo“, rekao je Lendo.

Firma „Lubos“ je osnovana 2008. godine i njezina osnovna djelatnost je proizvodnja obuće, pa se pojavila potreba za proširenje proizvodnje. Zbog toga je nedavno izgrađen novi pogon u kojem radnici šiju obuću za svjetski poznate brendove.

Kako je kazao direktor firme Amir Zlotrg, kompletna dokumentacija je pribavljena u predviđenom rokom i bez problema.

„Izašli su nam maksimalno u susret. Bili smo vezani rokovima da se što prije preselimo i startamo. Zato sve pohvale za lokalnu administraciju“, kazao je Zlotrg.

Pogledajte prilog TV Kanal 6 o Općini Novi Travnik.

ins

Povezani članci