Vijesti iz zemlje

FIN: U januaru počinje program “Diploma u islamskim naukama 2021”

Rok za prijave je 10. januar 2021. godine

Fakultet islamskih nauka (FIN) Univerziteta u Sarajevu (UNSA) od januara do aprila naredne godine organizuje program “Diploma u islamskim naukama 2021.”, namijenjen onima koji žele steći nove uvide i produbiti postojeća znanja o temeljnim pojmovima, vrijednostima i vjerovanjima koje su oblikovala muslimansko mišljenje, duhovnost i umjetnost, te društvene i pravne ustanove, posebno na tlu Bosne i Hercegovine.

Program je otvoren za sve koji žele učiti, bez obzira na lična uvjerenja i opredjeljenja.

Dosadašnji polaznici dolazili su iz različitih sfera društva, bili su to studenti postdiplomci, novinari, diplomate, penzioneri, uposlenici u školstvu, kulturi, politici, upravi i nevladinom sektoru, muslimani i nemuslimani, domaći ljudi i stranci.

Program se odvija u dva odvojena toka – na bosanskom i na engleskom jeziku, a izvode ga visoko kvalificirani predavači Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Program tokom tri mjeseca obuhvata osam modula sa 72 sata nastave, a moduli su organizovani u dvije oblasti: Opći uvod u islam (Kratak pregled historije islama; Uvod u islamsku doktrinu; Islamski sveti tekstovi; Islamsko pravo i etika, Uvod u islamsku filozofiju) i Islam u Bosni i Hercegovini (Historija muslimanske kulture Bosne; Islamske institucije u BiH; Savremeno islamsko mišljenje u BiH).

Nastava se tradicionalno održavala dva puta sedmično od 18.00h do 20.00 sati na Fakultetu islamskih nauka, a s obzirom na važeće epidemiološke mjere u Bosni i Hercegovini i svijetu, ovogodišnji program “Diplome u islamskim naukama 2021.” biće održan u istom terminu, ali online.

Rok za prijave je 10. januar 2021. godine, a više informacija dostupno je na ovom linku.

21 12 2020 01 diploma fin 1

islamskazajednica.ba

Povezani članci

Back to top button