Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Džudo Turnir „Kup grada Sarajeva“ će uljepšati proslavu Dana državnosti

Džudo Turnir „Kup grada Sarajeva“ će uljepšati proslavu Dana državnosti

Povodom 10. godišnjice džudo kluba „Braća Lukač“ i Dana Državnosti BiH

U subotu 24. novembra u KSC „Skenderija“ u Sarajevu biće svečano otvoren prvi međunarodni džudo turnir „Kup grada Sarajeva 2018“.

Turnir organizuje jedan od najuspješnijih džudo klubova u Bosni i Hercegovini „Braća Lukač“ iz Sarajeva povodom njihove 10. godine od osnivanja i uspješnog rada, a biće to ujedno kako ističu iz ovog kluba, i njihov doprinos proslavi Dana državnosti jedine nam države.

Na ovom prestižnom takmičenju nastupiće mlade nade džudoa, njih preko 450 iz 40 klubova iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, a boje domaćina će braniti 60 takmičara.

„Želja nam je da na najbolji način obilježimo desetu godišnjicu kluba i damo svoj doprinos proslavi Dana državnosti a to je upravo organizovanjem jednog ovakvog vrhunskog džudo takmičenja pod nazivom „Kup grada Sarajeva“. Pored velikog broja mladih talentovanih džudista koji će uzeti učešće na ovom takmičenju pobrinuli smo se da sve ostalo bude na vrhunskom nivou te očekujemo da turnir protekne u fer i poštenom nadmetanju za medalje“, ističe direktor turnira Eldin Lukač.

„Kup grada Sarajeva 2018“ počinje u 10 sati a ulaz je slobodan za sve ljubitelje ove drevne borilačke vještine.

Unaprijed zahvalni na objavi teksta i fotografije u Vašem cijenjenom mediju! Također, pozvani ste da svojim prisustvom i izvještavanjem date svoj doprinos obilježavanju godišnjice kluba i proslavi Dana državnosti.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top