Vijesti iz zemlje

Direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica posjetio Biblioteku ”Behram-beg”

Direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini Sakib Pleh s delegacijom u sastavu dr. Adnan Busuladžić, mr. Omer Begović, Šemso Cerić i Šefko Vranešić 31. marta 2022. posjetio je Biblioteku ”Behram-beg”.

Delegacija je ovom prilikom za potrebe bibliotečkog fonda uručila sedamdeset dva zvučna zapisa (CDMP3 i Daisy format) na kojima su pohranjene lektire.

Između ostalih Bisera Alikadić (”Kraljica iz dovrišta”), Hans Christian Andersen (”Bajke i priče”), Ivo Andrić (”Aska i vuk”), Pearl Buck (”Veliki talas”), Carlo Collodi (”Pinokio”) Alija H. Dubočanin (”Lađarski put”), Wilhelm i Jacob Grimm (”Bajke”), Šimo Ešić (”Vrelo ljepote”), Nedžad Ibrišimović (”Nepoznati ljudi”), Alija Isaković (”Lijeve priče”), Nasiha Kapidžić-Hadžić (”Maskenbal u šumi”), David Salinger (”Lovac u žitu”), Ćamil Sijarić (”Nevakat”), Wiliam Šekspir (”Romeo i Julija”), Oscar Wilde (”Sretni kraljevi i druge bajke”) i mnogi drugi lektirni autori.

– Ovi zvučni zapisi namijenjeni su, prije svega, za slijepa i slabovidna lica, ali su na raspolaganju i drugim korisnicima – navedeno je na zvaničnoj facebook stranici biblioteke domaćina.

Ova posjeta predstavlja i početak saradnje ove dvije institucije.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button