Književni kutakVijesti iz zemlje

Uručene nagrade i priznanja s petog literarnog konkursa biblioteke ”Behram-beg”

Biblioteka ”Behram-beg” je 03. 06. 2022. godine u Ljetnoj bašti upriličila uručenje priznanja i nagrada s V literarnog konkursa, koji Biblioteka raspisuje svake godine povodom 23. aprila – Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Ovogodišnja tema je bila Kad proljeće bude beharalo. Svečanim činom uručenja priznanja i nagrada na današnji datum obilježena je 29-godišnjica rada Biblioteke ”Behram-beg” u Tuzli. Na samom početku prisutnima se obratio direktor Biblioteke Admir Muratović, koji je istakao zadovoljstvo da interes iz godine u godinu raste kada je u pitanju ovaj konkurs. Također, nagrađenima je čestitao te ih pozvao da i naredne godine apliciraju na konkurs.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Konkursa je Fondacija Mulalić iz Sarajeva.

Prvo mjesto ove godine osvojila je Sevda Čubro iz Sarajeva. Priznanje i nagradu je uručio direktor Biblioteke Admir Muratović.

Drugo mjesto osvojio je Emir Balagija iz Tešnja. Priznanje i nagradu uručio je Šefko Sulejmanović, direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja u Tuzli.

Treće mjesto osvojio je Edin Ibreljić iz Gradačca. Priznanje i nagradu uručio je Sead Husić, predsjednik Stručne komisije za ocjenjivanje radova.

Nagrađeni su se kratkom besjedom obratili prisutnima. Koristimo se prilikom i čestitamo još jednom nagrađenima te pozivamo i druge autore/ice da i naredne godine apliciraju na konkurs.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button