Književni kutak

Rezultati konkursa za najbolji prozni literarni “Kad proljeće bude beharalo”

REZULTATI KONKURSA

Na Konkurs za najbolji prozni literarni rad na temu Kad proljeće bude beharalo, koji je rapisan pod brojem 03-10-116/22, od 15. 04. 2022. godine, bez ograničenja za učesnike, u okviru programa obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u predviđenom roku stiglo je 60 radova, od kojih 15 nije ispunjavalo kriterije koji su naglašeni u tekstu Konkursa. Treba naglasiti da radovi, koji nisu ispunjavali kriterije (nisu bili potpisani šifrom, ili su potpisani imenom i prezimenom, ili su bez potpisa, ili prekoračuju broj kartica), neki od njih, zadovoljavali su književno-estetskim elementima da uđu u najuži izbor.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Konkursa je Fondacija Mulalić iz Sarajeva.

Budući da su radovi pristigli iz cijele Bosne i Hercegovine, to dovoljno govori da ovakvi i slični projekti bude veliki interes kod autora, te nam daju podstrek da istrajavamo na projektima koji razvijaju čitalačke i druge plemenite aktivnosti i navike.

Komisija je pregledala radove i odabrala tri najbolja (o konačnom poretku javnost će biti informisana na dodjeli priznanja i nagrada): šifra: MINI 12345 (Emir Balagija, Tešanj); šifra: Usamljeni ašik (Edin Ibreljić, Gradačac); šifra: Nazifova (Sevda Čurbo, Sarajevo).

Prema propozicijama Konkursa, u narednom periodu bit će uručena priznanja i novčane nagrade, o čemu ćemo javnost i autore blagovremeno obavijestiti. Čestitamo nagrađenim autorima/cama i zahvaljujemo svim učesnicima koji su poslali radove te pozivamo i sve druge autore da to učine i naredne godine.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button