Promo i kataloziZdravlje

Fondacija Muharem Berbić : ZAPOŠLJAVAMO!

Fondacija Muharem Berbić je u proteklom periodu završila fazu sanacije i adaptacije Kluba prijatelja FMB za svrhe zapošljavanja osoba sa invaliditetom, te je konačno došla u fazu kada kroz ovaj projekat traži novo osoblje koje ćemo zapošljavati u sklopu FMB d.o.o.

Tim povodom Fondacija Muharem Berbić objavljuje javni poziv za tri pozicije:

  1. Pomoćni radnik_ica u šanku (SSS – HTT ili drugo srodno zanimanje; poslovi usluživanja, posluživanja, pravljenje kafa) – 1 izvršioc (pola radnog vremena)
  2. Asistent u radu – 1 izvršioc (VSS-edukacija, rehabilitacija, psihologija, sociologija, logopedija ili neko dr. srodno zanimanje) (pola radnog vremena)
  3. Program menadžer_ica Kluba prijatelja FMB u Kaknju – 1 izvršioc (menadžment – ekonomija, razredna nastava, pedagogija ili neko dr. srodno zanimanje) (pola radnog vremena)

Za poziciju pod r.br.1 je potrebno da je osoba sa invaliditetom i da ima dokaz o srednjem stručnom obrazovanju. Iskustvo u radu na šanku i u poslovima usluživanja nije neophodno pošto će Fondacija sprovesti edukaciju novozaposlenog osoblja. 

Za poziciju pod r.br.2 i 3. je potrebno da je osoba VSS adekvatnog usmjerenja i da ima iskustvo u radu sa ljudima, u vođenju, dobro izražene komunikacijske vještine, kreativnost, dokazanu incijativnost i poduzetnost. Iskustvo u radu sa osobama sa invaliditetom je poželjno. Za ove dvije pozicije nije neophodno da se prijavi osoba sa invaliditetom, ali će OSI ukoliko se prijave sa ovim kvalifikacijama, imati prioritet.

Za poziciju pod r.br.1 je potrebno dostaviti slijedeće:

CV, uvjerenje o stepenu i vrsti invaliditeta, te ukoliko je osoba na Birou – uvjerenje o nezaposlenosti.

Za poziciju pod r.br. 2 je potrebno dostaviti slijedeće:

CV, uvjerenje o stepenu i vrsti invaliditeta – ukoliko isto posjeduje, te ukoliko je osoba na Birou – uvjerenje o nezaposlenosti.

Za poziciju pod r.br. 3 je potrebno dostaviti slijedeće:

CV, uvjerenje o stepenu i vrsti invaliditeta – ukoliko isto posjeduje, te ukoliko je osoba na Birou – uvjerenje o nezaposlenosti.

Mlade osobe sa invaliditetom sa područja Općine Kakanj (ZDK) imaju prednost za prijavu na ovim pozicijama, ali će i svi ostali biti u razmatranju. 

Svoj CV dostavite na info@fmb.foundation. Ukoliko imate dodatnih pitanja, molim Vas da nas kontaktirate na broj 061 399 330 – Nerdžis Čaplja (kontakt osoba).

akos.ba

Povezani članci

Back to top button