Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Da li će u Sarajevu biti redukcije vode u danima Kurban-bajrama?

Da li će u Sarajevu biti redukcije vode u danima Kurban-bajrama?

S obzirom na teško stanje vodosnabdijevanja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, građani su izrazili zabrinutost u pogledu nadolazećeg Kurban bajrama, a tokom kojeg je zbog vjerskih dužnosti potrebna više nego uobičajna količina vode

Kako je za Klix.ba rečeno iz “Vodovoda i kanalizacije” (ViK), preduzeće je oformilo Operativni štab i Mobilni tim koji prati situaciju na svim izvorištima i nivoe vode u rezervoarima na području cijelog Kantona Sarajevo.

Poslije sagledavanja kompletne situacije, Tim vrši analizu stanja i dostavlja Operativnom štabu mjere koje je potrebno poduzeti kako bi se održalo koliko toliko uredno dnevno vodosnabdijevanje.

“S obzirom da nam slijede dani Kurban bajrama, mobilni tim će učiniti sve što je u našoj moći da se održi cijelodnevno vodosnabdijevanje. S obzirom da je nastupilo kratkotrajno zahlađenje koje je samo smanjilo potrošnju vode u pojedinim zonama vodosnabdijevanja, podzemne akumulacije glavnog izvorišta Sarajevsko polje su i dalje u konstantnom padu i ne očekuje se poboljšanje izdašnosti bez obilnijih padavina”, rečeno je iz ViK-a.

Što se tiče vremenske prognoze, u danima prije blagdana očekuju se topli dani, bez obilne kiše. Ipak, iz ViK-a se poručuje kako će uposlenici učiniti sve da u posebne dane Kurban bajrama obezbjede uredno dnevno vodosnabdijevanje.

Klix

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top