Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bugojno: Izložba “Upoznaj Poslanika Muhammeda alejhisselam” u četvrtak, petak i subotu

Bugojno: Izložba “Upoznaj Poslanika Muhammeda alejhisselam” u četvrtak, petak i subotu

Izložba pod nazivom “Upoznaj Allahovog Poslanika, s.a.v.s.” će biti održana u Bugojnu u periodu od 22.4. do 24.4. u novom Vakufskom poslovnom objektu “Nugle” – Medžlis IZ Bugojno (u blizini KSC Bugojno).

“Medžlis islamske zajednice Bugojno, u povodu svečanog otvaranja vakufskog poslovnog objekta Nugle (kod KSC-a i Konzuma Bugojno) organizuje posebnu muzejsku izložbu sa temom „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.“, autora doc. dr. Esmir Halilovića, profesora na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Nakon što su slične postavke doživjele veliki uspjeh u Medini, Mekki i Bahreinu, a u Bosni i Hercegovini u gradovima: Sarajevo, Zenica i Bihać, muzejsku izložbu je pogledalo više od 23.000 posjetilaca, istu će imati priliku vidjeti i svi zainteresovani u Bugojnu i susjednim gradovima.

Izložba je namijenjena svim muslimanima i nemuslimanima koji imaju želju da se upoznaju sa zanimljivim detaljima iz života posljednjeg poslanika Muhammeda, s.a.v.s., kao što su kuća u kojoj je živio, džamija, obuća itd i to uz pratnju stručnih vodiča.

Izložba će biti upriličena 3 dana: četvrtak, petak i subotu tj. od 21.04. do 23.04.2016. godine u terminu od 10:00 do 21:00 sat.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top