Sportske novosti

Borac “Reflexa” najbolji na turniru Kick box kluba Ilidža

Proteklog vikenda održan je Kickboxnig Grand Prix u organizaciji Kick box kluba Ilidža iz Sarajeva. Na ovom međunarodnom turniru učestvovali su predstavnici 71 kluba iz 7 država.
U konkurenciji od 428 takmičara, predstavnik Sportskog društva Reflex iz Mostara, Aldin Husnić, osvojio je pehar za najboljeg borca na turniru pobijedivši u kvalifikacijama Josipa Brtana iz kluba MMA Buls iz Splita, a u finalu nakon sto je dominirao sve tri runde pobijedio je Srđana Šormaza iz Banjalučkog kluba Sveti Gregorije.
I ostali takmičari iz Mostara su ostvarili zapažene rezultate. U kategoriji djece Hamza Čaluk je pobijedio u dvije borbe te je zaustavljen u finalu osvojivši srebrnu medalju. Adnan Žujo je na svom prvom kickboxing takmičenju osvojio bronzanu medalju. Hasan Gološ, Edib Čaluk i Muhammed Novalić su također učestvovali na turniru, ali usljed jake konkurencije nisu prošli kvalifikacije za medalje.
Ovo takmičenje je jedno u nizu na kojem su predstavnici SD Reflex po vodstvom trenera Enke Alića ostvarili zapažen uspjeh i tako se opravdano našli u samom vrhu kickboxinga u regionu.
Osim u kick boxu, izuzetan uspjeh ostvarili su i na nedavnom takmičenju u brazilskoj jiu jitsi Sarajevo Open 2017. Na ovom turniru Elmin Novalić je osvojio srebrenu medalju a Mustafa Kosović bronzanu. Za postignute uspjehe u proteklom periodu posebnu zaslugu imaju treneri kluba, ali i prijatelji i donatori kluba bez kojih odlazak na ove sportske manifestacije ne bi bio moguć.
Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button