Vijesti iz zemlje

Bihać: “Večer Kur’ana i ilahija” razgalilo vjerničke duše

Povodom mjeseca rođenja poslanika Muhammeda, a.s., Asocijacija studenata Islamskog pedagoškog fakulteta (ASIPF) u Bihaću je 22.12. organizirala prelijepu svečanost „Večer Kur’ana i ilahija“ na kojoj su duše vjernika mogle naći utjehu i sreću dok su spominjela svog Gospodara. Velika sala IPF-a je bila premala da primi sve zainteresovane koji su željeli da čuju učenje poznatih krajiških učača Kur’ana i ilahija, te obraćanja renomiranih predavača prof. dr. Izeta Terzića te prof. dr. Nusreta Isanovića.

U programu su učestvovali: hfz. Edin Fajković, Amir-ef. Čavak, Sinanudin Bajrić, Adis-ef. Skalić te Safet Ćoralić.
Ilahije su učili Mirsad Šehić te Hor ASIPF-a.

Specijalni gost manifestacije, dr. Nusret Isanović, se u u svom obraćanju osvrnuo na ličnost i djelo Muhammeda, a.s., kao divnog uzora i učitelja svih onih koji žele da postignu Božije zadovoljstvo.

Ovaj projekat je samo još jedan u nizu putem kojih ASIPF (Asocijacija studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću) želi da našoj zajednici osigura kvalitetne vjerske i edukativne sadržaje, da omladini pruži alternativu za savremene izazove s kojima se susreću, te ojača naše međusobne veze i ljubav.

Piše: Nedim Botić

preporod.com

Povezani članci

Back to top button