Sportske novosti

Amel Tuka pobjedom u finale Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu

Amel je slavio u današnjoj polufinalnoj utrci sa vremenom 1.44.84, što je ujedno bila i najbrža polufinalna utrka u ovoj discipilini

  Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka i danas je briljirao u polufinalnoj utrci na 800 metara i pobjedom u velikom stilu izborio nastup u finalu najvažnije sportske manifestacije ove godine koja se održava u kineskoj prijestolnici Pekingu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tuka je prethodnog dana slavio u kvalifikacionoj utrci, a danas je u polufinalu ciljnu liniju prešao ispred svih konkurenata. Amel je slavio u današnjoj polufinalnoj utrci sa vremenom 1.44.84.

Finalna utrka Svjetskog prvenstva na 800 metara na rasporedu je u utorak u 14.55 sati.

Kakanjac Tuka je vlasnik najboljeg rezultata ove sezone i danas je slavio svoju osmu pobjedu zaredom, što je izuzetno dobra najava nastupa u finalu, gdje će se boriti za medalje.

Rano jutros svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Pekingu završio je bacač kugle Hamza Alić, tako da je Tuka ostao jedini predstavnik BiH na smotri atletičara u Pekingu i sve oči bh. javnosti su uprte u njegov nastup uz nadu da bi mogao donijeti prvu svjetsku medalju svojoj zemlji.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button