Vijesti iz zemlje

Amina Tuka: Hidžab mi pruža osjećaj mira i duhovne slobode

Supruga jednog od najuspješnijih bh. sportista Amela Tuke, Amina, donijela je jednu veoma važnu odluku.

Ona je pred Kurban bajram odlučila da stavi hidžab, a priznala je da joj se želja za pokrivanjem javila u djetinjstvu, dok je još učila svoje prvo sure i tada je, kaže, osjetila posebnu ljepotu i čarobnu energiju koju sa sobom nosi Islam.

Amina je po upoznavanju svom današnjem suprugu Amelu skrenula pažnju da je njen život zasnovan na principima vjere i da ima namjeru da se jednog dana pokrije, a naš atletičar je to s oduševljenjem prihvatio.

“Čak i prilikom našeg upoznavanja, Amelu sam odmah skrenula pažnju da je moj život zasnovan na principima vjere i da imam namjeru kroz život da se i pokrijem, što je on i tada sa oduševljenjem prihvatao. Moj Amel je stalno govorio da je uz mene i da sam ja slobodna da donesem takvu odluku sama i da vjeruje u mene i moje izbore. Na taj dan kada sam to javno i obznanila bio je veoma sretan i pokazao još veće poštovanje prema meni, te mi dao bezuvjetnu podršku. Na reakcije okoline gledam samo kroz pozitivnu prizmu, kao i u svemu, tako da mogu reći da sam čula i vidjela samo pozitivne komentare i veliku podršku, kako naše porodice tako i okoline a i iskrenih prijatelja. Danas osjećam neizmjernu zahvalnost na Uputi”, kazala je Amina za Hanuma.ba portal.

Početkom godine Amel i Amina dobili su kćerkicu, nakon što su prethodno 2020. godine dobili sina Davuda.

Amina je inače diplomirana pravnica i čini se kako su ona i Amel savršeni jedno za drugo, a njihov život sada je ispunjen ljubavlju, srećom i lijepim trenucima zbog kojih se živi.

Vjera je jako važan faktor u njihovim životima i upravo ona im pomaže da ostvare sve svoje zacrtane ciljeve. Žele i svoju djecu odgajati u tom duhu i napraviti od njih dobre, čestite i poštene osobe.

Hanuma.ba

Povezani članci

Back to top button