Kulinarstvo
Akova i akos.ba za iftar predlažu: Sočne pileće šnicle iz rerne
Naš prijedlog za iftar - Sočne pileće šnicle iz rerne

Sastojci:
600 g „Ovako“ svježeg pilećeg filea
250 ml vrhnja za kuhanje
50 g edamera
30 ml maslinovog ulja
so
biber
mješavina začina
mljevena slatka paprika
kurkuma
timijan
Priprema:
Piletinu narežite na tanje šnicle, pa ih poredajte u veću zdjelu. U posebnoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje i začine, pa sa tom marinadom prelijte meso. Marinadu što bolje utrljajte u meso, pa ostavite u frižider oko pola sata.
Marinirane šnicle kratko prepržite u tavi sa obje strane, pa ih poredajte u vatrostalnu zdjelu. Prelijte ih vrhnjem za kuhanje i pospite narendanim sirom. Stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko 15 minuta. Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz grilovano povrće.
akos.ba