Kulinarstvo

Akova i akos.ba za iftar predlažu: Sočne pileće šnicle iz rerne

Naš prijedlog za iftar - Sočne pileće šnicle iz rerne

Sastojci:

600 g „Ovako“ svježeg pilećeg filea

250 ml vrhnja za kuhanje

50 g edamera

30 ml maslinovog ulja

so

biber

mješavina začina

mljevena slatka paprika

kurkuma

timijan

Priprema:

Piletinu narežite na tanje šnicle, pa ih poredajte u veću zdjelu.  U posebnoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje i začine, pa sa tom marinadom prelijte meso. Marinadu što bolje utrljajte u meso, pa ostavite u frižider oko pola sata.

Marinirane šnicle kratko prepržite u tavi sa obje strane, pa ih poredajte u vatrostalnu zdjelu. Prelijte ih vrhnjem za kuhanje i pospite narendanim sirom. Stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko 15 minuta. Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz grilovano povrće.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button