Recept: Nadjeveni krompir
Krompir je također prirodno bez glutena, pa je izvrsna opcija za ljude s celijakijom ili one koji trebaju izbjegavati gluten.
Sastojci:
8 krompira
60 g margarina
20 g brašna
2 dl mlijeka
200 g šampinjona
1 kašičica začina
60 g sira (trapista)
peršin, bijeli luk i biber
Priprema:
Ogulite krompire i stavite ih da se kuhaju.
Napola kuhane krompire ocijedite, izdubite i punite nadjevom koji pripremite ovako:
Na rastopljeni maslac dodajte brašno i začine.
Posebno na margarinu izdinstajte šampinjone, sir izrežite na kockice, a bijeli luk i peršin sitno isjeckajte.Polako dolijevajte mlijeko i kuhajte dok se umak ne zgusne.
Sve izmiješajte s umakom.
Na kraju dodati biber.
Punjene krompire stavite u namazanu tepsiju i pecite u rerni oko 20 minuta.
Možete poslužiti uz razne salate.
gastrofan.com