Kulinarstvo

Mekana peciva punjena jajima i sirom

Sastojci:

  • 2–3 mekana peciva (zemičke, brioche ili kifle)

  • 2 jaja

  • 2 kašike mladog sira, feta sira ili krem sira

  • Malo rendanog tvrdog sira (trapist, gauda)

  • Maslac ili maslinovo ulje

  • So, biber, svježi peršun ili vlašac (po želji)


Priprema:

  1. Pecivima odsijeci vrh i pažljivo izdubi sredinu (kao male “korpice”).

  2. U tavi na malo maslaca isprži jaja – možeš kao kajganu ili na oko, kako voliš.

  3. Pomiješaj jaja sa sirom, posoli, pobiberi i dodaj začinsko bilje.

  4. Tu smjesu napuni u peciva, pospi rendanim sirom odozgo.

  5. Stavi peciva u rernu (na 180°C) 5–10 minuta, dok se sir ne otopi i pecivo malo zapeče.

  6. Posluži toplo, uz jogurt, paradajz ili salaticu.

Savršen spoj hrskavog i mekanog, brzo gotovo, a izgleda kao iz pekare!

Akos.ba

foto: thecafesucrefarine.com

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button