Zdravlje

Zašto biste trebali piti vodu s limunom svakog jutra?

Sve o pozitivnim učincima vode s limunom na organizam otkrivamo vam u nastavku, a otkrivamo i na koji vam način može pomoći kod gubitka kilograma.

Osnažuje imunitet

Limun sadrži vitamin C i druge nutrijente koji jačaju imuno sistem. Vitamin C poznat je i po svojoj sposobnosti neutralizacije slobodnih radikala koji su povezani sa starenjem i mnogim drugim bolestima. Zbog ostalih nutrijenata koje sadrži limun također može povećati nivo energiju u tijelu. Svaki put kad se osjetite iscrpljeno ili kao da će vas uloviti virus, iscijedite pola limuna u čašu vode i popijte. To će vas osvježiti i pomoći vam da se bolje osjećate.

Potiče probavu

Voda s limunom potiče probavu te pomaže kod izbacivanja toksina. Isto tako ublažava razne probavne simptome kao što su nadutost i žgaravica.

Izvor je minerala i vitamina

Osim C vitaminom, limun je bogat i vitaminima B skupine te brojnim mineralima kao što su kalij, željezo, magnezij…

Čisti tijelo od toksina

Voda je ključna za izbacivanje toksina iz tijela, a u kombinaciji s limunom odlična je za čišćenje i poticanje probave. Na taj se način potiče rad bubrega te stvaranje enzima koji su važni za normalno funkcioniranje jetre.

Osvježava dah

Želite li osvježiti svoj dah, popijte vodu s limunom. Naime, limun sadrži kiseline kojima ćete isprati bakterije koje se nalaze u ustima, a koje uzrokuju loš zadah. Također, može ublažiti zubobolju i gingivitis te pomoći kod afti.

Pozitivno djeluje na stanje kože

Antioksidansi koje se nalaze u vodi s limunom mogu smanjiti akne i bore jer uništavaju slobodne radikale koji su štetni za izgled kože i potpomažu izbacivanje toksina iz organizma. Također, djeluje na bakterije koje izazivaju akne. Limun možete koristiti i direktno na koži, osobito ako imate problema s miteserima.

Pomaže kod gubitka kilograma

Sigurno ste već mnogo puta pročitali kako voda s limunom pomaže kod mršavljenja i to je uistinu tako. Osim što je odličan saveznik u detoksikaciji, limun također sadrži i pektin koji smanjuje apetit.

Djeluje anti-upalno

Voda s limunom smanjuje kiselost u organizmu, koja je često uzrok mnogih bolesti.

Osvježava i daje energiju

Voda s limunom sadrži obilje C vitamina koji pozitivno djeluje na raspoloženje, odnosno pomaže u borbi protiv anksioznosti, stresa i depresije. Čaša vode s limunom na prazan želudac ispunit će vas svježom dozom energije.

Dakle, voda s limunom odličan je napitak koji pozitivno utječe na zdravlje pa ga svakako uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu. Ipak, i kad je voda s limunom u pitanju treba biti umjeren i ne pretjerivati jer prevelike količine limunske kiseline mogu oštetiti zubnu caklinu. Stoga nikad nemojte piti čisti limunov sok, već ga uvijek pomiješajte s čašom vode.

https://zena.rtl.hr

Povezani članci

Back to top button