Enterijer

Skriveni i sklopivi radni stolovi: Kreativno iskorištavanje prostora

Iako postoji manjak prostora, ne mora značiti da se ne mogu urediti kao stanovi regularne veličine. Istina, malo će vas natjerati da stavite svu svoju maštu i spretnost u pogon, ali vrlo domišljate ideje se mogu sprovesti.

U malim stanovima, vrlo je bitna funkcionalnost namještaja. U njima se može pohraniti štošta i mogu biti funkcionalniji od većih stanova. Danas ćemo pisati o sklopivim i skrivenim radnim stolovima.

Za većinu nas, varijanta kamufliranog stola je idealna bez sumnje: štedi prostor, neprimjetno uklopljeni iza ili u ormar skrivajući računar ili neka varijanta uradi-sam stola koju ste dugo željeli samo za sebe.

Svi ovi stolovi mogu izgledati uredno i čisto za vaše goste i prijatelje skrivajući se iza ormara, dok ostaju šaroliki i veseli za vaš ukus. Ukoliko ga održavate čistim i vaš prostor će izgedati većim.

Možete sačuvati prostor montirajući policu na zid koja se može otvoriti, razvući i transformisati u sjajan, mali sto. U okviru toga možete napraviti i i prostor za pohranjivanje (polica, ladica, i sl.). možete se poigrati i sa bojama i dati različite efekte svojoj prostoriji.

Ako imate policu i neki kredenac, možete napraviti kompaktnu varijantu koja se transformiše u sto za rad. Površina koja se spušta koristi za zatvaranje police, a kada je spustite, sa odgovarajućim otvorom, spušta se na oslonac- stolić ili kredenac koji koristite. Dobijate zanimljiv i funkcionalan radni prostor. Ovu površinu možete koristiti kao trpezarijski sto ili radni sto, ovisno šta vam fali…

Opširnije na portalu MS PLUS:

Skriveni i sklopivi radni stolovi

msplus.ba

Povezani članci

Back to top button