Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Vlada TK spremna podržati razvojne projekte u Srebrenici

Vlada TK spremna podržati razvojne projekte u Srebrenici

Vlada Tuzlanskog kantona (TK) spremna je da tokom 2018. godine nešto kvalitetnije podrži povratak i razvojne projekte na području Srebrenice – rekao je premijer TK-a Bego Gutić tokom sastanka sa zamjenikom načelnika Općine Srebrenica Nerminom Alivukovićem i predsjednikom Skupštine općine Srebrenica Alijom Tabakovićem.

Uz zahvalnost za prijem Tabaković i Alivuković su izrazili zahvalnost za svu dosadašnju podršku i pomoć koju je Tuzlanski kanton iskazao prema Srebrenici, te istaknuli da su se Srebrenica i Srebreničani uvijek mogli osloniti na TK.

Tokom sastanka razgovarano je o trenutnoj društvenoj, ekonomskoj i političkoj situaciji u Srebrenici, te je istaknuta spremnost Vlade TK da, u skladu sa svojim mogućnostima pomogne realizaciju nekih projekata, a time poboljša uvjete života za Srebreničane.

“Srebrenica je za nas ‘druga Meka’. To je naše sveto mjesto i svi mi koji obnašamo određene funkcije imamo odgovornost za stanje i situaciju u Srebrenici. U skladu s tom odgovornošću naša je obaveza da pomognemo povratak i život naših povratnika – zaključio je premijer Gutić i najavio da će kroz programe podrške povratku, te poticaje privrednim subjektima u narednoj godini Srebrenica imati posebno mjesto”, saopćeno je iz pres-službe TK.

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top